Caravan centrum Lagas nu ook camperspecialist na overname van Hebo Campers uit Giethoorn

DALFSEN – Caravan Centrum Lagas in Dalfsen heeft deze maand de activiteiten van Hebo Campers uit Giethoorn overgenomen. Daarmee heeft Lagas de activiteiten uitgebreid en is de onderneming nu een volwaardig verkoop- en servicecentrum geworden voor zowel caravans als campers.

“Een vertegenwoordiger die ons bezocht attendeerde ons op dit bedrijf, dat al bijna dertig jaar bestaat en in de regio rond Giethoorn een goeder naam heeft opgebouwd”, aldus eigenaar Will Lagas, die samen met zijn zoon Rolf leiding geeft aan zijn bedrijf. “Ze stoppen ermee omdat eigenaar Wim van der Heide samen met zijn dochter iets heel anders gaat doen: een sportschool leiden. Wij wensen hen daarbij heel veel succes.”

Lagas Caravans neemt de inkoop, de klanten, de werkplaats en het magazijn van Hebo Campers over. De gehele inboedel is per vrachtwagen vanuit Giethoorn naar Dalfsen overgebracht. Hiermee is Caravan Centrum Lagas nu ook een volwaardig bedrijf geworden voor de verkoop, reparatie, onderhoud en stalling van campers. Dat komt ook tot uiting in de bedrijfsnaam, die nu is aangevuld met de vermelding ‘caravan en camperservice’.

De dienstverlening van beide bedrijven sluit qua karakter goed op elkaar aan. Want net als Hebo is ook Lagas een echt familiebedrijf met ruim dertig jaar ervaring. Het specialisme caravans wordt nu uitgebreid met een campertak, waarbij met name de brede technische ervaring van Rolf goed van pas komt.

Het betekent ook dat de al langer voorbereide verbouwing daadwerkelijk in gang gezet kan gaan worden. “Het voorste deel van de winkel blijft intact, maar de winkel wordt wel iets kleiner”, legt Will Lagas de bedoeling van de forse verbouwing uit. “Hoewel we specifieke kampeerattributen als fietsendragers nog wel blijven aanbieden, richten we ons meer op de technische aspecten.” Het achterste gedeelte van de huidige winkel willen ze omvormen tot een grote werkplaats van zes meter hoog, waar zowel caravans als campers op de brug kunnen worden gezet. Ook het magazijn wordt uitgebreid.

Met zo’n 150 plekken voor zowel caravans als campers biedt Caravan Centrum Lagas ruim tweeduizend vierkante meter aan overdekte stallingsruimte. Daarnaast is Lagas een BOVAG erkend onderhoud- en schadeherstelbedrijf, met erkende keurmeesters en vakbekwame monteurs. Het bedrijf is dealer van een groot aantal merken, zoals als Reich, Thule, HPC Hydraulics (level- en stabilisatiesystemen) en sinds kort ook BearLock (mechanische beveiligingssystemen voor campers), en ondersteunend servicepunt voor Thetford. Het maakt Lagas tot een specialist in onderhoud en keuringen, schadeherstel, montage, aanpassingen en het afleverklaar maken van nieuwe caravans en campers.

 

Bron: https://www.dalfsennet.nl/

Caravan Centrum Lagas van vader op zoon

DALFSEN – Caravan Centrum Lagas al ruim 25 jaar een begrip in Dalfsen en omstreken. Rolf, zoon van Will gaat per 17 maart de zaak overnemen en heeft grote plannen, zo wordt de werkplaats uitgebreid en de winkel verbouwd.

De werkplaats wordt uitgebreid met 2 bruggen, waarvan 1 brug een speciale camper brug wordt voor het onderhoud van campers. Daarnaast komt er een brug, dat gaat waarschijnlijk een inbouw brug speciaal voor caravans worden. Er kunnen straks ook G607 keuringen uitgevoerd worden. Dit is een speciale keuring voor gas voor de Duitse campings. Deze certificering wordt uitgereikt door het “Deutscher Verband Flussiggas”. Heeft u deze in Duitsland verplichte goedkeuring niet dan kan er een standplaats op de camping geweigerd worden.

Rolf werkzaam als elektricien bij Morrenhof Jansen installatiebedrijven zal hier voorlopig 3 dagen werkzaam blijven en zal de resterende dagen van de week, de taken van zijn vader gaan overnemen. In de toekomst zal hij de zaak geheel overnemen.

Met toonaangevende merken zijn zij de specialist voor al uw vakantie plezier. Als je de kampeerwinkel binnenstapt, vindt je alles op het gebied van kamperen. Er zijn dit jaar twee merken toegevoegd, waarvan Caravancentrum Lagas is officieel dealer is geworden HPC hydraulics en Travelvision zijn aan het assortiment toegevoegd. Merken, zoals 123 Products, Gently en Thule zijn ook uitgebreid vertegenwoordigt.

Daarnaast kunt u terecht voor stalling en onderhoud en geniet u altijd van een uitstekende services voor u caravan of camper.

Voor meer info kijk je op de website van Caravan Centrum Lagas de startplaats voor zonnige en plezierige vakanties.

 

Bron Dalfsennet – https://www.dalfsennet.nl/nieuws/427590/caravan-centrum-lagas-van-vader-op-zoon

Familiebedrijf Lagas

Lagas Caravans is al ruim 25 jaar een toonaangevend caravan bedrijf in het Sallandse gebied. Dalfsen is de startplaats voor een zonnige en plezierige vakanties. Door de grote verscheidenheid aan campings in deze regio heeft Lagas Caravans het aannemelijk gevonden zich te vestigen temidden van het natuurschoonrijke gebied waar velen naartoe trekken om er met hun caravan te genieten. Een ongedwongen sfeer en de ruime vakkennis van ons verkoop en technisch team zorgen ervoor dat echte kampeerliefhebbers uit het hele land sinds jaar en dag richting Dalfsen reizen. Zowel voor nieuwe en gebruikte caravans , als voor bemiddeling, onderhoud , reparaties, inbouw, verbouw, expertise en schadeherstel bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn tevens officeel erkend BOVAG caravan & camper- schadeherstelbedrijf voor alle verzekerings- maatschappijen! Voor advies of een vrijblijvende offerte kunt u bij Lagas Caravans Dalfsen altijd terecht. Er staat altijd een kopje koffie of thee voor u klaar.

Play Video
Play Video
UW BOVAG ONDERHOUDSBEURT BIJ LAGAS: CONTROLE OP 100 PUNTEN

Een BOVAG-Onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring en onderhoud aan alle wezelijke onderdelen van caravan en campers.

De erkende keurmeesters van Lagas Caravans controleren al deze punten op o.a. de wettelijke eisen. Zoals uw banden en de veiligheid van uw gasinstallatie. Daar waar nodig kan direct worden gerepareerd of vervangen. U ontvangt na de keuring een uitgebreid BOVAG-Keuringsrapport, waarop vermeld staat op welke punten er gecontroleerd is en wat de bevindingen zijn. indien uw caravan of camper op alle punten is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een BOVAG-Keuringssticker. Hierop is de maand en het jaartal aangegeven waarop de BOVAG-Onderhoudsbeurt heeft plaatsgevonden.

UW VOORDELEN:
  • Controle op veiligheid.
  • Uitgebreid keuringsrapport.
  • Onderhoud aan uw caravan of camper.
  • Tevens ook het adres voor uw APK
  • Herstelwerkzaamheden (in overleg met u)
  • BOVAG-keuringssticker.
  • Er zeker van zijn dat u zorgeloos kunt genieten van uw caravanvakantie.

U bent van harte welkom! Graag tot ziens bij Caravan-Centrum-Lagas in Dalfsen, al 25 jaar uw betrouwbare kampeerpartner.