Skip to content

Voortenten

Grote collectie voortenten en luifels

Met een voortent of luifel vergroot je je leefruimte bij je caravan of camper. Ook bij een regenbui of felle zon zit je toch heerlijk beschut buiten. Je creëert extra privacy én zorgt voor meer ventilatie. Bij Caravan Centrum Lagas vind je daarom een uitgebreid assortiment voortenten en luifels. In onze showroom staan diverse modellen opgesteld, zodat je direct het juiste beeld en gevoel krijgt. 

Luifel of voortent

De keuze is reuze. Maar waar kies je dan voor? Een luifel heeft een paar grote voordelen: die is makkelijk en snel op te zetten, heeft weinig (reis)gewicht en is net zo snel weer af te breken. Ideaal dus wanneer je op doorreis bent. 

Een voortent is – logisch – open en afgesloten op te zetten en biedt dus veel meer mogelijkheden. Denk daarbij goed na of je een heel seizoen of vakantie op 1 plek staat, of gaat reizen en meerdere malen moet opzetten en afbreken. Ook binnen onze voortenten zijn er diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld in doeksoorten en samenstelling van het frame. De lichte modellen zijn snel op te zetten en weer af te breken, maar bieden ook minder bescherming en weerstand. De zwaardere modellen kosten iets meer moeite bij het opzetten, maar bieden daarna veel meer comfort, ruimte en bescherming tegen de weersomstandigheden. Daarnaast hebben we een speciale afdeling wintervoortenten. Deze zijn kleiner, maar wel sterker. Zo zijn ze bijvoorbeeld goed bestand tegen een laag sneeuw op het dak.  

Assortiment

Hieronder zie je de verschillende merken en modellen die wij leveren. We zijn officieel dealer van Brand , Doréma, Isabella, Ventura, Thule, Unico en Walker.

Wanneer je klikt op één van deze merken, zie je de verschillende uitvoeringen in luifel en voortent. Je kan daarbij je eigen caravan of camper invullen, zo vind je makkelijk en snel de juiste luifel of voortent die bij jouw model past.

BRAND

Brand staat al sinds 1950 voor kwaliteit. Voor traditie en voor design. Dit familiebedrijf uit Elburg is al meer dan 65 jaar een bekende naam waar het gaat om voortenten en luifels. Brand ziet een voortent of luifel niet als bijzaak van je caravan, maar als middelpunt van de kampeervakantie. Je wilt tijdens je vakantie toch zoveel mogelijk buiten leven. En dat heeft Brand voor ogen.

Brand staat al sinds 1950 voor kwaliteit. Voor traditie en voor design. Dit familiebedrijf uit Elburg is al meer dan 65 jaar een bekende naam waar het gaat om voortenten en luifels. Brand ziet een voortent of luifel niet als bijzaak van je caravan, maar als middelpunt van de kampeervakantie. Je wilt tijdens je vakantie toch zoveel mogelijk buiten leven. En dat heeft Brand voor ogen.

DORÉMA

Ook Doréma kan bogen op een jarenlange ervaring in het ontwerpen, bouwen en leveren van voortenten en luifels. Al meer dan 30 jaar Doréma ontwerpt en produceert in eigen beheer. Dat betekent een topkwaliteit luifel of voortent. Ook binnen het assortiment van Doréma vind je voor elke caravan of camper de juiste buitenplaats. 

ISABELLA

Isabella is in 1957 opgericht. Met een simpele reden: Søren Odgaard kon de perfecte tent niet vinden, dus maakte hij deze zelf. Omdat hij ervan overtuigd was dat er meer mensen behoefte hadden aan kwaliteit, begon hij deze tent te produceren: het begin van Isabella. Leuk om te weten: “Isabella” dankt haar naam aan de degelijke en luxe Duitse auto Isabella Borgward, het kroontje is een eerbetoon aan de Spaanse Koningin Isabella.

Tegenwoordig staat Isabella voor kwaliteit en comfort. Met aandacht voor de kleinste details. Isabella investeert al jarenlang in gepatenteerde oplossingen, waarbij functionaliteit en duurzaamheid altijd voorop staan. 

VENTURA

Ventura is onderdeel van Isabella en is te omschrijven als de ongecompliceerde basic uitvoering van de Isabella voortenten. Dezelfde kwaliteit en degelijkheid, maar door een eenvoudig design zijn de Ventura voortenten en luifels tegen een strakke prijs-kwaliteitverhouding leverbaar. Doordat ze snel zijn op te bouwen en weer af te breken, is Ventura bij uitstek geschikt voor de doorreizende vakantieganger.  

THULE

Thule heeft een passie voor een actieve levensstijl. Daarom levert Thule alle mogelijke accessoires die het reizende (buiten)leven makkelijker maakt. Van een actieve outdoor vakantie tot een stedentrip met kleine kinderen. Daarbij kan de luifelvoortent natuurlijk niet ontbreken.
Een Thule luifeltent voldoet aan alle voorwaarden die Thule aan haar producten stelt: ze zijn veelzijdig, makkelijk op te zetten en van hoogwaardige kwaliteit. Een luifeltent van Thule vergroot uw vakantiegevoel en bijbehorende leefruimte. 

WALKER

Begin jaren ’50 kwam de kampeercultuur in Nederland opzetten. We kregen meer vrije tijd en wilden genieten van de natuur. In Brabant begon Walker daarom met de ontwikkeling en productie van degelijke, sterke kampeertenten. Zij hebben sindsdien altijd een goede naam gehad, waarbij Walker één van de topmerken in Nederland is waar het gaat om tenten, voortenten en luifels. Alle voortenten en luifels van Walker zijn specifiek ontworpen voor de verschillende modellen campers en caravans. Zo is er altijd een voortent of luifel die bij jou past.  

We begrijpen dat je met zoveel keuze misschien het overzicht kwijt bent. Daarom helpen we je graag met het vinden van die voortent of luifel met de juiste omloopmaat, die past bij jullie wensen en vakantiestijl. Want daarmee maak je je caravan of camper helemaal af!  

KAMPA

Is opgericht in 2006 en is gevestigd vlakbij Witham in Essex. Kampa heeft een scherp oog voor hoogwaardige materialen en design, met als resultaat dat zij in slechts 10 jaar snel een van de meest erkende outdoor-recreatieve merken van Europa zijn geworden. Toonaangevend zijn in design en innovatie vormt de kern van hun DNA, met een branche-expertise van het huidige ontwerpteam voor tenten en zonweringen die teruggaat tot 1978.